Introductie

Biodanza is een systeem van menselijke ontwikkeling gecreëerd bijna vijftig jaar geleden door de grondlegger Rolando Toro Araneda. Biodanza gebruikt muziek, beweging, expressie en een gevoel van gemeenschappelijkheid en laat daardoor het menselijk potentieel ontwaken.

Het doel van Biodanza is om mensen terug te brengen naar het grondbeginsel van gecentreerd leven. Leven komt op de eerste plaats, los komen van omgevingsinvloeden die schade aanrichten en de illusies van succes en vele andere levensvernietigende afleidingen waar we mee leven in de 21ste eeuw. Door deel te nemen ben je actief bezig om de kwaliteit van leven te verbeteren. Door zo te leven delen we een gemeenschappelijk doel.

Biodanza is een effectieve manier, welke het neurologisch systeem van het lichaam de gelegenheid geeft om in balans te komen. Aan het begin van de les activeren we het zenuwstelsel op een positieve manier; door plezier, vrolijkheid en een positief contact met andere mensen. Dan ontspannen we het zenuwstelsel, in het verzachtend en vloeiend gedeelte van de les. Het neurologisch systeem krijgt een kans om een nieuwe balans te creëren die gebaseerd is op welbevinden en deze genereert een chronische staat van geluk.

Hoe werkt het?
Als je terugkeert naar een staat van welbevinden door middel van Biodanza, kun je betere beslissingen nemen en adequater reageren op dagelijkse spanningen. Na regelmatig bijwonen van wekelijkse Biodanza lessen verbetert de levenskwaliteit. Mensen starten met het leven op de eerste plaats te zetten.