Diana Zijlmans

 

De ontmoeting met Biodanza, in april 2001, was voor mij thuiskomen. Ik werd uitgenodigd het leven ten volle te leven. Ontmoeten van de ander en expressie geven aan mijn potentieel brachten me telkens in een gelukzaligheid. Mijn plezier nam toe en ik kwam meer in verbinding met mezelf en met anderen. Biodanza is in mijn leven uitgegroeid tot dankbaarheid en liefde voor het bestaan van dit poëtisch en tegelijk nauwkeurig systeem dat me diepgaand en blijvend veranderde. Ik koesterde het verlangen om de kracht en de subtiliteit die ik in de theoretische en praktische beleving van Biodanza ervaarde, te gaan delen met anderen na 1 jaar ben ik de opleiding tot biodanzafacilitator gaan volgen in Amsterdam en Brussel.

Na jaren met veel plezier de wekelijkse groep te faciliteren maakten ik de volgende stappen in Biodanza; extensie Argonautenmissie, Aquabiodanza, Neo-Shamanisme, Stem en Percussie, het diepe Mysterie van het Mannelijke en Vrouwelijke en de Minnotaurus. Daarnaast heb ik de toepassingen van Biodanza met kinderen en Biodanza met ouderen gevolgd.

In 2008 ben ik de opleiding tot didactisch docent in Milaan en Sao Paulo gaan volgen o.l.v. Rolando Toro, vijf jaar later heb ik voor de tweede maal de opleiding tot didactisch docent genoten in Zuid frankrijk.Vanaf 2008 kon ik als didactisch docent biodanza door gaan geven als opleider directeur van de Biodanzaschool in Eindhoven. Door de jaren heen wordt mijn bewondering en liefde voor het systeem steeds groter.

Al 15 jaar begeleid ik vrouwen in de initiatieprocessen van het leven, vanaf 2010 werk ik samen met Beatrijs Engel en combineren we deze belevingen door het te integreren in de dans.

Ik hou van de natuur, van zingen en dansen, met mijn kinderen en met vrienden samenzijn, genieten van de rijkdom van het leven, reizen en stil zijn, wandelen met mijn hond en dankbaar zijn dat ik het liefdevolle leven met zoveel mensen mag delen.