Eindhoven maandagavond

 
De doelstelling van biodanza

Het hoofddoel van biodanza is om mensen van alle leeftijden, fysieke of mentale gesteldheid, mogelijkheden te geven om het gevoel van volledig leven te vinden of terug te krijgen. Het is door de beweging, het gevoel van welzijn, vertrouwen, openheid voor de wereld dat het de bewuste vreugde van het leven wakker maakt. Dit doel schetst manieren om toe te passen om het zelfbewustzijn van mensen te versterken op basis van hun gezonde aspecten. De werking van biodanza is dus gebaseerd op de organisatie van het leven onze levensstijl, door de intelligentie van ons organisme, de expressie en de voortdurende integratie van onze mogelijkheden wordt het leven vergemakkelijkt. Goed leven met jezelf, met de ander en met alle uitingen van het leven, in een omgeving die kan worden gedefinieerd als veilig, gastvrij, stimulerend ... Met andere woorden, verrijkt..

De muziek, de bewegingen, het contact met de ander stimuleert onze persoonlijkheid en vervult ons leven op een prettige manier, doet passie herleven geeft het leven een diepere dimensie.

Als de groep al langer met elkaar danst wordt deze groep gesloten en gaat 1 keer per jaar open voor nieuwe deelnemers. We adviseren mensen die met Biodanza starten 4 keer mee te dansen om daarna te kunnen beslissen of ze voor een langere periode van minstens een jaar het proces aangaan. Deze verbinding is bedoeld om elkaar de geborgenheid te kunnen geven, langzaamaan op te bouwen en te integreren zowel motorisch als affectief met onszelf, de ander en de groep.

Door harmonische beweging in afstemming met elkaar open je de mogelijkheid om je te verbinden met de ander en de groep in wederzijds vertrouwen.

Het concept in Biodanza gaat niet uit van problemen, maar van het gezonde aspect. We hebben te maken met het versterken van de gezonde aspecten en het toegankelijk maken van ons potentieel door middel van muziek, beweging en ontmoetingen.

Biodanza in Rosmalen Den Bosch dinsdagavond

Biodanza in Eindhoven vrijdagochtend

Biodanza in Eindhoven maandagavond